• RIJKS® x L’AIR DU TEMPS

Chef Sang Hoon Degeimbre van 2-sterren restaurant L’air du temps in Belgie te gast bij RIJKS®

‘Chef van het Jaar 2016’ (Gault & Millau Benelux) Sang-Hoon Degeimbre is in Januari 2018 te gast bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum voor een driedaags evenement in samenwerking met RIJKS® executive chef Joris Bijdendijk.

Degeimbre omschrijft zichzelf graag als wereldburger. Geboren in Korea en opgegroeid in België, opende hij in 1997 zijn restaurant L’air du temps. Ten tijde van de opening had Degeimbre al een uitgebreide loopbaan als sommelier achter de rug (onder andere bij de restaurants Le Pré Mondain, Le Vivier d’Oies en La Truffe). De  avond dat zijn restaurant opende was tevens de eerste keer dat hij als professionele kok achter het fornuis stond. Een onorthodoxe, maar in Degeimbres geval zeer succesvolle methode.

Sang Hoon Degeimbre is een van de voorlopers van de moleculaire keuken. Hij zocht al snel de grenzen op van deze revolutionaire technieken, wat resulteerde in gerechten met twee kenmerkende elementen: veel smaak en een explosieve frisheid. Degeimbres inventieve keuken met Aziatische en moleculaire accenten sloeg aan: in 2000 kreeg zijn restaurant L’air du temps zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede ster in 2009.
In de Gault & Millau restaurantgids heeft het restaurant een notering van 18 (uit maximaal 20) punten. In de editie van 2014 waardeerde Gault & Millau L’air du temps als het beste groenterestaurant van België en chef Degeimbre werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’.

RIJKS® x L’AIR DU TEMPS| 12 – 14  JANUARI 2018
SPECIAL MENU TIJDENS LUNCH & DINER

Chefs Bijdendijk & Degeimbre creëren samen het speciale gastchef menu bestaande uit 6 gangen tijdens de lunch (€75 p.p.) en 8 gangen tijdens het diner (€105 p.p.)

RESERVEREN

De reservering kan in de online module, hier rechts op de pagina, gemaakt worden. Hierin worden alle beschikbare tijden getoond.

BETALEN

Wij vragen alle gasten tijdens dit evenement om een aanbetaling van €50 p.p. De betaling kan direct online voldaan worden via IDeal of credit card.

ANNULEREN

Tijdens dit evenement hanteren wij speciale annuleringsvoorwaarden, op het moment dat de reservering bevestigd is zijn deze voorwaarden van kracht.

VRAGEN

Bij eventuele vragen, neem gerust contact op via reserveren@rijksrestaurant.nl