• RIJKS x MAELWAEL

Drie talentvolle Franse topchefs te gast in RIJKS

Het Rijksmuseum eert dit najaar Nederlands eerste schilder Johan Maelwael met een prachtige tentoonstelling. Geinspireerd door dit middeleeuwse multitalent en veelgevraagd kunstenaar aan het Bourgondische hof, nodigt Executive Chef Joris Bijdendijk de jonge Franse chefs Florent Ladeyn (restaurant Auberge du Vert Mont), Loïc Villemin (restaurant Toya) en Jean Michel Carrette (restaurant Aux Terrasses) uit in de keuken van RIJKS. In het weekend van 3 t/m 5 november koken zij samen een speciaal RIJKS x Maelwael menu.

Zoals Johan Maelwael in 1400 zijn drie getalenteerde neven Herman, Paul en Johan van Limburg in Frankrijk introduceerde, zo induceert Bijdendijk drie Franse talenten in Nederland. Tijdens zijn carrière bij Le Jardin des Sens in Montpellier maakte Bijdendijk kennis met vele andere jonge veelbelovende chefs; waaronder Ladeyn, Villemin en Carrette die voor het event zullen afreizen naar Amsterdam.

Joris Bijdendijk: Als je kennis wilt maken met de vernieuwers van de Franse keuken en de volgende generatie legendes, dan reserveer je een tafel RIJKS x Maelwael.

Maelwael en zijn neven maakte gebruik van kostbaarste materialen, die onder andere helemaal uit Afghanistan werden aangeleverd. Hier kwamen enorme hoeveelheden Lapis Lazuli edelstenen vandaan die gebruikt werden om de perfecte kleur blauw te maken.
Bijdendijk en zijn leeftijdgenoten Ladeyn, Villemin en Carrette zijn onderdeel van een generatie chefs die allen voorvechters zijn van ‘het beste van eigen bodem’. Een menu met de beste ingredienten uit Nederlands en Franse gebieden mag tijdens het evenement verwacht worden.

Ladeyn, Villemin, Carrette& Bijdendijk creëren samen een uitgebreid menu tijdens het evenement. Tijdens de lunch wordt en 6-gangen menu geserveerd voor €70 p.p. en tijdens het diner een 8-gangen menu voor €97,5 p.p.

RESERVEREN

De reservering kan in de online module, rechts op deze pagina, gemaakt worden. Kies voor 3, 4 of 5 november voor het RIJKS x Maelwael event. In deze online module worden alle beschikbare tijden getoond.

GARANTIE

Wij vragen alle gasten tijdens dit evenement om een credit card garantie van €50 p.p. De garantie wordt een aantal dagen voorafgaand van het event gereserveerd op de credit card en na afloop van het bezoek weer vrijgegeven.

ANNULEREN

Onze annuleringsvoorwaarden zijn te vinden via deze link, op het moment dat de reservering bevestigd is zijn deze voorwaarden van kracht.

Wachtlijst & vragen KLIK HIER