RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum.
RIJKS® opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als executive chef aan.
Bijdendijk introduceert samen met keuken Chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg de ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in al zijn eenvoud. Ook wel ‘Low Food’ genoemd. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.
RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd in datzelfde jaar opgenomen in de gloednieuw ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.
Openingstijden
restaurant
Lunch
woensdag t/m zaterdag
Diner
dinsdag t/m zaterdag
RIJKS® sluit om 00.00 uur
Persafbeeldingen en het RIJKS® logo in hoge resolutie, kunnen opgevraagd worden via info@rijksrestaurant.nl